Afspraak annuleren – Huisartsenpraktijk van Steyn – Stein
Header afbeelding
Bergènkenstraat 11A 6171 NR Stein Tel:046 - 433 13 27 Spoed Toets 1

Afspraak annuleren

Afspraak annuleren:
Mocht u na het maken van een afspraak bij één van onze medewerkers alsnog verhinderd raken, dan willen wij u vriendelijk vragen dit uiterlijk 3 uur voor uw afspraak door te geven. Op deze wijze worden wij in de gelegenheid gesteld een andere patiënt op uw tijdstip te helpen. Zo wordt iedereen zo snel mogelijk geholpen.

U kunt uw afspraak bij uw huisartsen, de doktersassistenten, of de spreekuurondersteuner zelf annuleren via de patiëntenomgeving . Digitaal annuleren is alleen mogelijk als u de afspraak ook digitaal gemaakt heeft en tot uiterlijk 3 uur voor uw afspraak. De patiëntenomgeving is beschikbaar voor patiënten vanaf 16 jaar.

U kunt voor het annuleren van uw afspraak tijdens openingstijden ook altijd bellen met 046 – 433 13 27, optie 3.

Wegblijftarief:
Het komt helaas voor dat een patiënt een afspraak maakt en vervolgens niet verschijnt. Hiermee gaat veel tijd verloren die we uiteraard graag aan een andere patiënt hadden besteed. Bij een praktijkondersteuner gaat het dan al snel om afspraken van 1 uur. Dit maakt dat wij hebben besloten om een wegblijftarief te hanteren in het geval dat u twee keer niet verschijnt zonder kennisgeving, of wanneer u uw afwezigheid beide keren vooraf had kunnen voorzien.

Het wegblijftarief is vastgesteld op 25 euro. Deze rekening wordt niet vergoed door uw zorgverzekeraar en dient bij voorkeur voorafgaand aan een volgende afspraak te worden voldaan. Indien deze rekening herhaaldelijk niet wordt voldaan kan dit leiden tot beëindiging van de behandelovereenkomst tussen u en de praktijk.

Wanneer u niet op het spreekuur verschijnt zal de doktersassistente telefonisch contact met u opnemen. Uw doktersassistente zal dan samen met u bekijken wanneer u weer in de gelegenheid bent om het spreekuur te bezoeken. Wij helpen u graag verder.

Mochten wij niets van u vernemen dan zullen wij u een brief doen toekomen betreffende de voornoemde informatie.