LSP – Huisartsenpraktijk van Steyn – Stein
Header afbeelding
Bergènkenstraat 11A 6171 NR Stein Tel:046 - 433 13 27 Spoed Toets 1

LSP

Uw huisarts en apotheek houden ieder een eigen dossier over u bij. Hierin staat informatie die belangrijk is voor uw behandeling. Uw huisarts legt vast wat uw klachten zijn en welke behandelingen u krijgt. Uw apotheker registreert welke medicijnen u krijgt en voor welke medicijnen u allergisch bent. Deze gegevens kunnen worden uitgewisseld met het LSP (Landelijk Schakelpunt).


Uitleg over LSP

Huisartsenpraktijk van Steyn maakt gebruik van LSP. Uw huisarts kan u om toestemming vragen om uw gegevens beschikbaar te stellen via het LSP netwerk. Uiteraard staat het u ook altijd vrij om op eigen initiatief toestemming te geven voor LSP. U kunt langs verschillende wegen toestemming geven voor LSP, u kunt het bijvoorbeeld ook online regelen.

Na uw toestemming meldt uw zorgverlener uw gegevens aan bij het LSP door uw burgerservicenummer (BSN) door te geven. Een andere zorgverlener kan vanaf dan enkele gegevens uit uw dossier opvragen als dat nodig is voor uw behandeling (bijvoorbeeld op de huisartsenpost) en er dus een behandelrelatie is. Uw medische gegevens worden niet opgeslagen in het LSP.

Het LSP is opgedeeld in ongeveer veertig regio’s. Alle huisartsenposten, huisartsen en apotheken, die gebruikmaken van het LSP, zijn ingedeeld in één van deze regio’s en kunnen zich eventueel bij een andere regio aansluiten. Initieel konden zorgverleners alleen binnen één regio gegevens met elkaar uitwisselen. Met ingang van 5 april 2022 vervalt de regiobegrenzing van het LSP. Daarmee ontstaat landelijke uitwisseling van gegevens.

Voor meer informatie over het LSP kunt u kijken op de website van volgjezorg.