Nieuws – Huisartsenpraktijk van Steyn – Stein
Header afbeelding
Bergènkenstraat 11A 6171 NR Stein Tel:046 - 433 13 27 Spoed Toets 1

Nieuws

01-11-2022 – Beperktere beschikbaarheid doktersassistenten
Als gevolg van onvoorziene omstandigheden is er in de maand november sprake van een beperktere beschikbaarheid van de doktersassistenten. Dit betekent dat er minder plekken beschikbaar zullen zijn op de spreekuren van de doktersassistenten & dat de wachttijden aan de telefoon mogelijk kunnen oplopen.

Uiteraard kunt u gebruik maken van een e-consult aan uw huisarts voor medisch inhoudelijke vragen & van de “Moet ik naar de dokter?” widget onderaan de homepage (onder “Contact opnemen?”) voor adviezen rondom uw klacht.

01-11-2022 – Moet ik naar de dokter?
Vanaf vandaag biedt de website u de gelegenheid gebruik te maken van de “Moet ik naar de dokter?” widget. Deze widget biedt ondersteuning in het bepalen of het nodig is om de huisarts(enpost) te contacteren voor uw klacht & kan u voorzien van adviezen rondom uw klacht. Voor deze adviezen wordt u bijvoorbeeld ook verwezen naar thuisarts.nl

U vindt deze widget onderaan de homepage onder het kopje “Contact opnemen?”. We hopen dat u tevreden bent over deze toevoeging.

Met vriendelijke groet,
Huisarts Maurice Monfrance

27-10-2022 – Intercollegiale lijn
Na geruime tijd van werkzaamheden aan de intercollegiale lijn kan ik nu mededelen dat medewerkers in de zorg per 27-10-2022 de gelegenheid hebben om in het telefonisch keuzemenu van Huisartsenpraktijk van Steyn te kiezen voor toets 4, intercollegiaal overleg. Wanneer u hiervoor kiest wordt u met prioriteit door de doktersassistente te woord gestaan.

Dank voor uw geduld,
Maurice Monfrance

20-10-2022 – Bevolkingsonderzoek Nederland
Bevolkingsonderzoek Nederland is een screeningsorganisatie die in opdracht van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), het bevolkingsonderzoek borstkanker, baarmoederhalskanker-, en -darmkanker organiseert. Het doel is om deze vormen van kanker in een zo vroeg mogelijk stadium op te sporen, waardoor er grotere kans is op genezing.

Hier leest u meer informatie over het bevolkingsonderzoek borstkanker, het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker en het bevolkingsonderzoek darmkanker. De contactgegevens van de informatielijnen van de drie bevolkingsonderzoeken vindt u hier.

Deelname aan de bevolkingsonderzoeken is gratis en vrijwillig.
Het bevolkingsonderzoek borstkanker in Stein vindt plaat van medio november 2022 tot medio februari 2023 voor vrouwen van 50-75 jaar. U vindt het bevolkingsonderzoek aan de Stadhouderslaan op het parkeerterrein nabij het gemeentehuis Stein en het zwembad Steinerbos.

Heeft u gezondheidsklachten? Neem dan altijd contact op met uw huisarts.

Dank voor uw aandacht,
Maurice Monfrance

20-10-2022 – 112NL App
Mensen die niet goed kunnen horen en/of spreken, kunnen via de 112NL app de meldkamer bereiken. De app is ook geschikt voor mensen die de Nederlandse of Engelse taal niet beheersen.

Wie de app downloadt, kan daarin persoonlijke kenmerken aangeven. Deze kenmerken worden dan bij een melding meegestuurd aan de meldkamer, zodat de centralisten beter en sneller kunnen helpen.

Kijk voor meer informatie ook op de website van politie.

Met vriendelijke groet,
Maurice Monfrance

17-10-2022 – Artsenbezetting
Huisarts Vincentie is tot 21-11-2022 werkzaam op maandag, dinsdagochtend en de donderdag en vervangt Huisarts Severijns tijdens haar zwangerschapsverlof. Vanaf 21-11-2022 blijft Huisarts Vincentie alleen werkzaam op de donderdagen. 29-12-2022 maak Huisarts Vincentie zijn laatste dag in onze praktijk.

Per 21-11-2022 is Huisarts Severijns weer voor u aanwezig in de praktijk. Tot eind 2022 zal zij werkzaam zijn op de maandag en dinsdag. Vanaf 2023 zal Huisarts Severijns werkzaam zijn op de maandag, dinsdagochtend en vrijdag.

Huisarts Monfrance werkt tot 21-11-2022 op de maandag, dinsdagochtend, woensdag en vrijdag. Per 21-11-2022 zal Huisarts Monfrance alleen nog aanwezig zijn op de maandag, woensdag en vrijdag. Vanaf 2023 zal Huisarts Monfrance werkzaam zijn op de maandag, dinsdagmiddag, woensdag en donderdag.

Wij hopen u op deze wijze voldoende te hebben geïnformeerd,
Maurice Monfrance

04-10-2022 – Uitbreiding team Huisartsenpraktijk van Steyn
Per oktober wordt het team van uw huisartspraktijk uitgebreid met twee nieuwe medewerkers, namelijk Désiré Russel & Desiree Hönders. Beide dames zullen zich binnenkort aan u voorstellen op deze website.

Désiré Russel ondersteunt het team in het praktijkmanagement & Desiree Hönders is uw nieuwe doktersassistente.

Het team wenst beide dames veel plezier en succes en heet ze van harte welkom.

Met vriendelijke groet,
Maurice Monfrance

02-08-2022 – Proactieve zorgplanning
U kunt ook bij uw huisarts terecht voor een stukje proactieve zorgplanning.

Proactieve zorgplanning stelt u in de gelegenheid uw wensen rondom de voor u wenselijke zorg met uw huisarts te bespreken, maar vooral ook de gewenste behandelbeperkingen. Wilt u bijvoorbeeld nog wel gereanimeerd worden wanneer deze situatie zich voor zou doen? Onder welke omstandigheden zou u geen bloedtransfusie meer willen ondergaan? Wie mag voor u beslissen als u dat zelf niet (meer) kunt?

Kijk voor meer informatie gerust eens op de site en plan indien gewenst een afspraak met uw huisarts hieromtrent.

Met vriendelijke groet,
Maurice Monfrance

29-07-2022 – Inschrijvingen
Langzaam kunnen wij weer steeds meer patiënten ontvangen in onze praktijk. Op dit moment kunt u zich bij Huisartsenpraktijk van Steyn inschrijven wanneer:
– (Een deel van) uw gezin, of uw partner reeds patiënt is bij Huisartsenpraktijk van Steyn.
– U woonachtig bent in Nieuwdorp.

We zijn ontzettend dankbaar voor de inschrijvingen in onze praktijk en zullen er altijd naar streven om de warme, persoonlijke, persoonsgerichte, kwalitatief hoogstaande zorg te kunnen blijven bieden die u van ons gewend bent.

Hartelijk dank voor de belangstelling,
Maurice Monfrance

05-07-2022 – PlusPraktijk
Per 01-07-2022 zijn we gestart als PlusPraktijk. Samen met andere PlusPraktijken gaan we richting geven aan de huisartsenpraktijk van de toekomst. We werken mee aan regionale initiatieven om de zorg patiëntgerichter, beter en doelmatiger te maken.

Voor meer informatie over dit kwaliteitsproject kunt u een kijkje nemen op de website van AndersBeter en Pluspraktijken.nl .

Wij hopen dat u de komende jaren positief mee kunt profiteren van deze aanpak,
Maurice Monfrance

01-01-2022 – Praktijkovername
Welkom bij Huisartsenpraktijk van Steyn !
Huisartsenzorg van Steyn voor Stein.

Vanaf vandaag gaat Huisartsenpraktijk Vincentre verder onder de naam Huisartsenpraktijk van Steyn.

Maar waar komt de naam Huisartsenpraktijk van Steyn nou eigenlijk vandaan?
De naam van Steyn komt voort uit een stukje historie. Stein is ontstaan doordat twee broers Elsloo moesten delen. Eén van de broers ging zich toen “van Steyn” noemen. Lees meer over de geschiedenis van Stein op Stichting erfgoed Stein.

Tot ziens,
Maurice Monfrance

01-01-2022 – Openingstijden & bereikbaarheid
Huisartsenpraktijk van Steyn is alle werkdagen van 08.00-17.00u geopend.

Spoedgevallen kunnen bij ons de gehele dag door terecht, zowel telefonisch alsook in onze praktijkruimte aan de Bergènkenstraat.

Tussen 13.00u en 14.30u is de praktijkruimte alleen geopend voor spoedgevallen en voor patiënten die dan een afspraak hebben bij iemand uit ons behandelteam.

Verder vinden wij het als team erg belangrijk om uw zorgvragen zo goed en spoedig mogelijk voor u in behandeling te kunnen nemen.
Om hierin te kunnen voorzien heeft Huisartsenpraktijk van Steyn een drietal overlegmomenten tussen uw huisarts en uw assistentes voor u ingepland, namelijk van 10.00-10.30u, 12.30-13.00u & 15.30-16.00u.
Tijdens deze overlegmomenten is het niet mogelijk een afspraak te laten inplannen door, of telefonisch te spreken met, uw assistente. Uiteraard bent u op deze tijden wel van harte welkom voor uw afspraak bij één van onze behandelaren, of om documenten af te geven / op te halen bij uw praktijk.

Ik hoop van harte dat deze service u naar tevredenheid zal helpen,
Maurice Monfrance