Nieuws – Huisartsenpraktijk van Steyn – Stein
Header afbeelding
Bergènkenstraat 11A 6171 NR Stein Tel:046 - 433 13 27 Spoed Toets 1

Nieuws

19-07-2024 – Nieuwe medewerker
Vanaf Augustus 2024 wordt het team van Huisartsenpraktijk van Steyn tijdelijk uitgebreid met een extra doktersassistente, namelijk Séverine Frusch. Séverine zal op wisselende dagen werkzaam zijn binnen de praktijk.

Het team heet Séverine van harte welkom en wenst haar veel succes en werkplezier !

11-07-2024 – Beperktere personele bezetting

Als gevolg van beperktere personele bezetting zijn er, in elk geval tot en met 16-08-2024, minder plekken beschikbaar op het spreekuur van uw doktersassistent(e).

Dit betekent ook dat bloedafname deze weken in beperktere mate mogelijk is.
Uiteraard kunt u ook nog altijd op afspraak terecht bij Zwembad Steinerbos, of in het Zuyderland ziekenhuis.

Het preventiespreekuur Hart- en Vaatziekten (VRM) vindt de komende periode niet plaats. De spreekuren die gepland stonden zullen worden verplaatst en ingevuld door uw praktijkondersteuner(s), of de huisarts(en). Uiteraard hopen wij het VRM spreekuur weer zo spoedig mogelijk te kunnen hervatten.

Wij vragen u om begrip, waarvoor onze dank,
Team Huisartsenpraktijk van Steyn

09-07-2024 – Zomervakantie artsen

Huisarts Severijns heeft vakantie van 08-07-2024 tot en met 26-07-2024.
Huisarts Monfrance heeft vakantie van 02-09-2024 tot en met 20-09-2024.

Tijdens deze periodes kunt u ook een afspraak maken bij collega (waarnemend) huisartsen die in deze tijden in de praktijk ondersteunen.

Wij wensen u een mooie zomer,
Team Huisartsenpraktijk van Steyn

27-06-2024 – Praat vandaag over morgen. U komt toch zeker ook? – Deel 2

Dank voor uw aandacht,
Huisarts Maurice Monfrance

28-05-2024 – LEAN praktijk
Vanaf juni 2024 start de praktijk met het werken volgens de LEAN principes.
De implementatie van deze werkwijze gaat gepaard met scholing van het team en enkele momenten waarop er werkzaamheden zullen plaatsvinden binnen de praktijk om deze werkwijze te kunnen realiseren.

Klik hier voor meer informatie over LEAN werken.

Hopende u zo voldoende te hebben geïnformeerd en dank voor uw begrip,
Huisarts Maurice Monfrance

30-04-2024 – Verandering dag-structuur praktijk
Vanaf juni 2024 zal de dagindeling binnen de praktijk in sommige opzichten gaan veranderen. Deze wijzigingen komen tot stand als gevolg van veranderingen binnen de werkzaamheden (meer e-consulten) en feedback. Wij zullen u op de hoogte houden van de wijzigingen.

Onderdeel van de wijzigingen is:
– Meer spreekuurplekken bij de huisartsen in de ochtenden.
– Wisselende aantallen spreekuurplekken bij de huisartsen in de middag (afhankelijk van het visite-aanbod).
– Meer tijd voor de verwerking van e-consulten.
– Regulatie van het telefoonverkeer met als doel wachttijden te egaliseren (minder piekmomenten).

Met betrekking tot het laatste punt zouden wij patiënten willen vragen om in de ochtenden contact op te nemen voor het maken van afspraken, of voor het stellen van vragen aan uw assistente (die zij kan voorleggen aan de huisarts). Verzoek is dan om in de middag hoofdzakelijk te bellen voor uitslagen & de terugkoppeling van de uitkomsten van overleg tussen huisarts en assistente.

Met vriendelijke groet,
Huisarts Maurice Monfrance

30-04-2024 – Praktijkondersteuners
Graag informeren wij u over enkele veranderingen in werkwijzen voor de praktijk en praktijkondersteuners. Deze wijzigingen komen tot stand binnen de kaders van MTVP en Pluspraktijk.

Gezien de toename in capaciteit voor de POH-GGZ (Praktijkondersteuner GGZ) kunt u vooralsnog direct een afspraak bij de POH-GGZ inplannen. Wanneer het echter gaat om klachten waarbij mogelijk medicamenteuze ondersteuning nodig is, of direct ingrijpen noodzakelijk is, is het echter wenselijk dat u een afspraak met uw huisarts maakt.

Vanaf juli 2024 zullen de jaarcontroles rondom Diabetes (suikerziekte) worden verricht door de POH-S (Praktijkondersteuner Somatiek). Deze vonden tot noch toe plaats bij één van de huisartsen.

Hopende u zo voldoende te hebben geïnformeerd,
Team Huisartsenpraktijk van Steyn

19-04-2024 – Praat vandaag over morgen – Deel 1
Binnen de praktijk is er reeds sinds 2022 veel aandacht voor proactieve zorgplanning, ook wel advanced care planning genoemd. Volgens de definitie van ZonMW is proactieve zorgplanning het proces van vooruit denken, plannen en organiseren. Met gezamenlijke besluitvorming als leidraad is proactieve zorgplanning een continu en dynamisch proces van gesprekken over huidige en toekomstige levensdoelen en keuzes en welke zorg daar nu en in de toekomst bij past.

Veel patiënten hebben dit gesprek reeds een keer gevoerd met de huisartsen of de praktijkondersteuners. Tijdens deze gesprekken wordt er gewerkt in het formulier uniform vastleggen ACP. Het is niet noodzakelijk dat u overal een besluit over neemt, maar wanneer u bepaalde zaken voor uzelf al denkt te weten kunt u deze in elk geval laten vastleggen, zodat iedereen de kans krijgt om rekening te kunnen houden met uw wensen, zorgen en behoeften.

Patiënten bereiden zich vaak voor op deze gesprekken met behulp van Thuisarts. Hier vindt u de informatie die helpend kan zijn.

Op 09-10-2024, zal de praktijk een informatieavond organiseren over proactieve zorgplanning onder de titel “Praat vandaag over morgen”.

Wanneer u graag eerder meer zou willen weten over proactieve zorgplanning en uw mogelijkheden hierin, dan bent u uiteraard van harte welkom op het spreekuur van uw huisartsen.

Met vriendelijke groet,
Huisarts Maurice Monfrance

19-04-2024 – Specialistisch spreekuur voor huidafwijkingen (Dermatoscopie)
Vanaf 22-04-2024 worden de eerste stappen gemaakt in de opzet naar een specialistisch spreekuur voor huidafwijkingen door huisarts Monfrance. Huisarts Monfrance heeft hiervoor recent een aantal scholingen gevolgd en blijft tijdens zijn werkzaamheden feedback ontvangen in het kader van doorontwikkeling.

Huisarts Monfrance neemt tijdens deze consulten de tijd om meer te leren over uw plekje en zal aan de hand van deze informatie besluiten om al dan niet over te gaan tot Dermatoscopie. Dermatoscopie is het bestuderen van huidaandoeningen met een dermatoscoop. Dat is een vergrotende loep met ingebouwde verlichtingsbron. Het instrument is vooral nuttig bij bestudering van gepigmenteerde plekken, zoals verdachte moedervlekken.

Bij dermatoscopie worden foto’s van uw huidafwijking gemaakt. Indien nodig worden deze foto’s nog voor een medebeoordeling aangeboden aan een specialist op het gebied van dermatoscopie. Deze specialist voorziet de huisarts van feedback omtrent zijn beoordeling en advies rondom het verdere vervolg, of de gewenste acties. Aan deze consultatie zijn voor u als patiënt geen kosten verbonden.

Wij hopen dat u tevreden zult zijn met deze uitbreiding in zorgaanbod,
Huisarts Maurice Monfrance

19-04-2024 – Wist u dat…?
Wist u dat… U de specialist zelf mag vragen voor het uitschrijven van een second opinion (herbeoordeling van uw zorgvraag) wanneer u graag de visie van een collega specialist zou willen raadplegen. De huisarts maakt de verwijzing voor een second opinion alleen indien de specialist bezwaar maakt en de bezwaarreden wordt uitgesproken naar u en aan de huisarts.

Wist u dat… Wij u verwijsbrieven naar specialisten in Nederland en verwijzingen voor aanvullend onderzoek ook per mail kunnen doen toekomen wanneer uw mailadres bij ons bekend is.

Wist u dat… U op onze website tips kunt vinden voor het aanleveren van foto’s bij een e-consult. Kijk hier maar eens. De informatie staat onderaan deze pagina.

Wist u dat… Een audicien u zelf naar de KNO arts mag verwijzen indien dit door hem / haar noodzakelijk wordt geacht. Uiteraard zijn wij als huisartsenpraktijk ook altijd bereid de verwijzing te maken aan de hand van de aangeleverde informatie & vraagstelling door de audicien.

Wist u dat… Een opticien u zelf naar de Oogarts mag verwijzen wanneer bij deze opticien tevens een optometrist in dienst is. Uiteraard zijn wij als huisartsenpraktijk ook altijd bereid de verwijzing te maken aan de hand van de aangeleverde informatie & vraagstelling door de opticien.

Wist u dat… Het voor uw Huisarts / Praktijkondersteuner erg helpend en prettig is wanneer u uw inhalatiemedicatie (pompjes / puffers) meeneemt voor uw spreekuurbezoek rondom luchtwegklachten (hoesten, kortademigheid, Astma, COPD).

Wist u dat… Jaarrecepten voor opiaten & benzodiazepines alleen worden uitgeschreven aan patiënten waarvoor blistermedicatie noodzakelijk wordt geacht.

Wij hopen dat u het prettig vindt om deze info te krijgen.

Met vriendelijke groet,
Team Huisartsenpraktijk van Steyn

18-02-2024 – Nieuwe medewerker
Vanaf maart 2024 wordt het team van Huisartsenpraktijk van Steyn uitgebreid met een extra POH-GGZ, namelijk Deborah van Elteren. Deborah stelt binnenkort aan u voor op onze site. Zij zal werkzaam zijn op de maandagen.

Deborah kan u, evenals Joëlla, ondersteunen bij psychische klachten en slaapproblemen.

Het team heet Deborah van harte welkom en wenst haar veel succes en werkplezier !

29-12-2023 – Inschrijvingen geopend
Huisartsenpraktijk van Steyn heeft goed nieuws voor u ! De praktijk heeft voorlopig ruimte om enkele patiënten aan te nemen.

U kunt zich inschrijven bij Huisartsenpraktijk van Steyn wanneer u woonachtig bent in één van onderstaande postcodegebieden, namelijk:
– 6171
– 6181
– 6129

Wij kijken ernaar uit u te mogen leren kennen.

Tot ziens,
Team Huisartsenpraktijk van Steyn

29-12-2023 – Patiëntportaal update
Wauw ! Wat zijn wij er als praktijk trots op dat het digitale patiëntportaal door u als patiënten zo goed is ontvangen. Sinds de lancering in mei 2023 hebben zich reeds meer dan 800 van onze 2500 patiënten aangesloten op het portaal. Wij willen u hartelijk danken voor uw interesse en deelname aan deze ontwikkeling.

Gedurende het eerste jaar hebben wij veel positieve reacties mogen ontvangen, maar gelukkig ook een aantal verbeterpunten van u vernomen. Wij maken dankbaar gebruik van uw feedback over het gebruiksgemak e.d. om de ICT ontwikkelingen te ondersteunen. Het is nog een relatief jong systeem dat zich naar verwachting nog wel enige tijd zal doorontwikkeling, blijf dus zeker met ons in gesprek gaan.

Daarnaast is het voor patiënt en dokter ook nog even wennen aan de mogelijkheden die de patiëntomgeving allemaal te bieden heeft, maar ook dit blijft grote vorderingen door maken.

Wij hopen dat het portaal voor velen een fijne toevoeging aan ons zorgaanbod blijft,
Team Huisartsenpraktijk van Steyn

29-12-2023 – Spreekuur VioS
Wellicht heeft u Sanne van Didden eens ontmoet in de afgelopen maanden? Een aantal van u zal Sanne al kennen als wijkverpleegkundige bij Buurtzorg.

Sanne is per september 2023 gestart met haar opleiding tot verpleegkundig specialist (VioS) onder begeleiding van onze praktijk. Zij is aanwezig op de woensdagen en donderdagen. Sanne zal vanaf januari 2024 starten met haar eigen spreekuur (voor bepaalde klachten), waarbij ze altijd onder supervisie staat van een huisarts. Dit betekent dat uw eigen huisarts u altijd ook nog even ziet voor u de praktijk weer verlaat.

Aangezien Sanne zich nog in een leersituatie bevindt heeft zij langer de tijd om met u te spreken en u te onderzoeken dan de huisarts. Houdt er daarom rekening mee dat u een bezoek aan het spreekuur van Sanne ongeveer 45 minuten zal duren.

Afspraken bij Sanne kunnen alleen telefonisch worden gemaakt in overleg met de doktersassistente.

Het team van Huisartsenpraktijk van Steyn wenst Sanne veel plezier en succes in deze nieuwe fase van haar opleiding.

31-10-2023 – Wist u dat…?
Het leek het team van Huisartsenpraktijk van Steyn leuk en handig om af en toe wat interessante feitjes met u te delen waar u misschien nog niet van op de hoogte was. Dit willen wij regelmatig doen in de rubriek “Wist u dat…?” op de nieuwspagina.

Wist u dat… Huisartsenpraktijk van Steyn momenteel zorg draagt voor 2500 patiënten.

Wist u dat… U als patiënt wachtlijstbemiddeling van uw verzekeraar kunt bellen wanneer u graag eerder gezien zou willen worden door de specialist, of voor beeldvorming. Uw huisarts kan uw afspraak over het algemeen niet bespoedigen, maar is zeker bereid om een nieuwe verwijzing te maken wanneer u elders sneller geholpen zou kunnen en willen worden.

Wist u dat… U tegenwoordig geen verwijzing meer nodig heeft voor een afspraak bij de Fysiotherapeut. U kunt zelf contact opnemen met uw Fysio naar keuze voor het maken van een afspraak.

Wist u dat… U zonder verwijzing opnieuw gezien kunt worden door uw specialist wanneer het de klacht betreft waarmee u al bij de specialist bekend was, het laatste contact met de specialist hierover minder dan een jaar geleden was en het behandeltraject niet werd afgesloten (met andere woorden, u bent niet terug verwezen naar de huisarts).

Wij hopen dat u het prettig vindt om deze info te krijgen.

Met vriendelijke groet,
Team Huisartsenpraktijk van Steyn

07-08-2023 – Urineonderzoek
Denkt u dat u een blaasontsteking heeft?
Neem dan gerust een urine-verzamelpotje uit de tray aan de balie van de doktersassistenten.

In het potje bevindt zich een vragenformulier. Wij vragen u vriendelijk om dit formulier in te vullen en dit dan samen met uw potje urine af te geven aan de balie. Wij nemen uw urine dan graag in behandeling. U kunt uw urine dagelijks voor 10.00u afgeven bij uw assistente voor onderzoek.

Dank voor de medewerking,
Huisarts Maurice Monfrance

07-08-2023 – Online afspraak maken
Binnen de digitale patiëntomgeving kunt u ook online afspraken inplannen bij de doktersassistenten, SOH & artsen.

Onze doktersassistentes zijn opgeleid om bij een telefonisch contact voor het plannen van een afspraak verschillende vragen te stellen. Dit proces heet triage. Triage helpt ons om een inschatting te kunnen maken over de urgentie (binnen hoeveel tijd moet u door een huisarts gezien zijn?) van & de benodigde tijd voor uw hulpvraag.

Voordat u de gelegenheid krijgt om online een afspraak in te plannen doorloopt u zelf eerst een digitale triage. U beantwoord hier als het ware zelf de vragen die de doktersassistente normaliter aan u zou stellen wanneer u voor een zorgvraag telefonisch contact met ons opneemt. De doktersassistentes krijgen de door u ingevulde triage binnen ter controle. Wij hopen hiermee te voorkomen dat patiënten te lang wachten met het maken van afspraak wanneer dit medisch niet verantwoord lijkt en hopen hiermee bij te dragen aan de patiëntveiligheid.

Desalniettemin is het niet altijd eenvoudig, of noodzakelijk om deze triage in te vullen. Denk in het laatste geval bijvoorbeeld aan het invullen van de triage wanneer u slechts uw oren wil laten uitspuiten door de doktersassistente. Wij werken aan een oplossing voor deze situatie samen met de ICT.

Wij vragen u vriendelijk de triage zo goed als mogelijk in te vullen. Wanneer u nadien het advies zou ontvangen dat een afspraak niet noodzakelijk lijkt, kunt u er alsnog voor kiezen om een afspraak in te plannen bij de gewenste zorgmedewerker. U mag dit advies dus negeren. In het vrije tekst veld voor het maken van de afspraak kunt u de reden voor uw afspraak verder toelichten. Indien er vragen of onduidelijkheden zouden zijn na aanleiding van de door u ingevulde gegevens nemen wij vanzelf contact met u op.

Succes,
Huisarts Maurice Monfrance

19-06-2023 – Begrijp je lichaam
Het merendeel van de patiënten is inmiddels bekend met www.thuisarts.nl . Thuisarts.nl voorziet in velerlei betrouwbare patiëntmaterialen over verschillende gezondheidsvraagstukken en -problemen. De informatie kan u worden voorgelezen en u kunt tevens filmpjes en foto’s bekijken.

Naast Thuisarts.nl is er ook initiatief beschikbaar dat zich in het bijzonder oriënteert op patiënten met laaggeletterdheid. Dit zijn patiënten die moeite hebben met lezen, rekenen en / of schrijven. Deze patiënten kunnen terecht op pharos.nl/begrijpjelichaam . Deze website geeft uitleg over verschillende gezondheidsvraagstukken aan de hand van plaatjes. Neem gerust eens een kijkje.

Met vriendelijke groet,
Huisarts Maurice Monfrance

26-05-2023 – Bloedafname in de praktijk
Vanaf 5 juni 2023 is het mogelijk om elke ochtend bloed te laten prikken in uw huisartsenpraktijk door uw doktersassistenten. Initieel zal dit alleen mogelijk zijn voor patiënten vanaf 16 jaar.

U kunt alle werkdagen op afspraak terecht tussen 08.00-10.00u. U kunt voor het maken van een afspraak voor bloedafname vooralsnog alleen bellen met de doktersassistenten op 046 – 433 13 27, of even langskomen aan de ontvangstbalie in de praktijk. U kunt vooralsnog geen afspraken hiervoor plannen via de digitale patiënten-omgeving.

Met vriendelijke groet,
Huisarts Maurice Monfrance

21-04-2023 – Problemen met de patiëntenomgeving?
Mocht u technische problemen ondervinden bij het gebruik van de patiëntenomgeving dan kunt u een e-mail versturen aan apps@pharmeon.nl . Het verzoek is om in deze mail uw naam en geboortedatum te noteren en verder duidelijk te omschrijven tegen welk probleem u aanloopt. Wat gaat er fout? Wat ziet u dat er wel / niet gebeurt? Pharmeon zal u vervolgens zo goed mogelijk digitaal ondersteunen.

Inhoudelijke (niet-technische) vragen kunt u uiteraard altijd oppakken met uw huisartsenpraktijk.

Veel gebruiksgemak gewenst,
Maurice Monfrance

20-10-2022 – 112NL App
Mensen die niet goed kunnen horen en/of spreken, kunnen via de 112NL app de meldkamer bereiken. De app is ook geschikt voor mensen die de Nederlandse of Engelse taal niet beheersen.

Wie de app downloadt, kan daarin persoonlijke kenmerken aangeven. Deze kenmerken worden dan bij een melding meegestuurd aan de meldkamer, zodat de centralisten beter en sneller kunnen helpen.

Kijk voor meer informatie ook op de website van politie.

Met vriendelijke groet,
Maurice Monfrance